Τα ταξίδια στο εσωτερικό της Ευρώπης “δεν βρίσκονται για την ώρα στην ημερήσια διάταξη”, δήλωσε η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.
Τα ταξίδια για διακοπές θα πρέπει, σύμφωνα με την κ.Μέρκελ και τον κ. Σέντερ, να γίνουν εντός Γερμανίας. Μάλιστα ο βαυαρός Πρωθυπουργός πρότεινε την ιδιαίτερη πατρίδα του για ταξίδια, ενώ η Καγκελάριος την δική της εκλογική περιφέρεια, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία
Ο κλάδος του τουρισμού στην Γερμανία επιμένει ότι η θερινή περίοδος δεν έχει χαθεί, αν και οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα.“Βορράς και Νότος. Η Δύση δεν βρίσκεται εδώ”, σχολίασε αστειευόμενος ο κ. Σέντερ, αναφερόμενος εμμέσως στον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λάσετ, όπου υπάρχει διάσταση απόψεων στην διαχείριση της κρίσης. “Η κατάσταση των ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης είναι καταστροφική, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχείων (DEHOGA) Γκίντο Τσέλικ. Ο κλάδος έχει καταρρεύσει. Υπάρχει ο κίνδυνος κύματος χρεοκοπιών ανυπολόγιστης έκτασης. Διακυβεύονται χιλιάδες θέσεις εργασίας”.
Ο Γκίντο Τσέλικ ζήτησε την δημιουργία ταμείου διάσωσης των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς τα χρήματα και τα δάνεια που έχουν δοθεί ως τώρα δεν επαρκούν και “για να επιβιώσουμε, χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια και την προοπτική επαναλειτουργίας”.